Udinese helpt Seedorf, juweel van treffer Di Natale

AC Milan-trainer Clarence Seedorf lijkt een concurrent armer in de strijd om Europees voetbal. Hellas Verona leverde zaterdag punten in tegen Udinese. Een juweel van een doelpunt van Antonio Di Natale vormde het hoogtepunt van de wedstrijd: 2-2.

Hellas kreeg in de veertiende minuut een strafschop na een overtreding van Allan op Alessandro Agostini. Luca Toni nam plaats achter de bal en vuurde feilloos raak. Het was het twintigste seizoensdoelpunt van de al 36-jarige spits, die in Verona zijn tweede jeugd beleeft. De laatste keer dat Toni meer dan twintig doelpunten in een jaargang maakte, was in het seizoen 2007/08, toen hij voor Bayern München 24 keer trefzeker was.

Emil Hallfredsson nam in de 54ste minuut de 2-0 voor zijn rekening. Het allermooiste doelpunt van de avond kwam echter op naam van Antonio Di Natale (foto), het clubicoon van Udinese. Twee minuten na de goal van Hallfredsson nam Toto een hoge bal met rechts aan, waarna hij om zijn as draaide en de bal uit de lucht met links hard en hoog tegen de touwen knalde. Ondanks die parel leek Udinese met lege handen te blijven, maar invaller Emmanuel Badu schoot de Zebrette vlak voor tijd langszij: 2-2.

Door de remise komt Hellas op 54 punten, net als AC Milan en Parma, terwijl Torino er 55 heeft. Die drie clubs speelden echter allemaal een wedstrijd minder dan de club uit Verona. Milan reist zondag af naar Atalanta Bergamo, terwijl Torino dan Parma ontvangt.