Udinese bezorgt Juventus valse start

Reacties

Juventus is in het openingsweekend van de Serie A verrassend onderuitgegaan tegen Udinese. In eigen huis liep de Italiaanse kampioen tegen een 0-1 nederlaag aan tegen de nummer zestien van het voorbije seizoen.

Udinese bezorgt Juventus valse start

Onder anderen Mario Mandzukic mocht zichzelf verwijten dat er in Turijn lange tijd geen doelpunt te bewonderen viel. De Kroatische spits van Juventus, die deze zomer overkwam van Atlético Madrid, begon in de basis en kreeg uitgelezen kansen zijn competitiedebuut met een goal van glans te voorzien. De normaal zo koele afmaker verzuimde zijn ijver echter met een treffer te belonen.

Juventus controleerde de wedstrijd en creëerde mogelijkheden, slechts de afronding ontbrak. Mandzukic leek na ruim een uur spelen van dichtbij voor de openingstreffer te tekenen, maar verprutste de kans onhandig. De onfortuinlijke actie van de goalgetter was illustratief voor de manier waarop de thuisploeg opereerde voor het doel van Udinese. Dat kwam Juventus in de 78ste minuut duur te staan. De volledig vrijstaande Cyril Théréau werkte de bal na een voorzet van Panagiotis Kone bij de tweede paal binnen: 0-1.

Met Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Arturo Vidal zag Juve deze zomer drie sterkhouders vertrekken. Trainer Massimiliano Allegri moet na het succesjaar, waarin De Oude Dame kampioen werd, de Italiaanse beker won en de finale van de Champions League haalde, aan een nieuw elftal bouwen. Tegen Udinese werd duidelijk dat de Italiaanse coach nog flink moet schaven, wil hij een nieuwe kampioensformatie creëren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.