Uchebo kopt Cercle van Booy naar Belgische bekerfinale

Degradatiekandidaat Cercle Brugge heeft zich in de slotseconden van de verlenging ten koste van KV Kortrijk geplaatst voor de bekerfinale. Invaller Michael Uchebo was met twee treffers de gevierde man voor de ploeg van trainer Foeke Booy. Een 2-2 resultaat was voldoende na de eerdere 1-2 uitoverwinning.

Het werd een lastige avond voor Cercle, al leek er tot de dertigste minuut geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Joey Godee (foto midden) was binnen een handvol minuten twee keer gevaarlijk en ook zijn Noorse collega-aanvaller Mushaga Bakenga kreeg kansen op een doelpunt.

Maar na een halfuur bracht Nebojsa Pavlovic de spanning terug. Uit een hoekschop kopte hij raak. Vanaf dat moment kreeg Cercle de ene na de andere Kortrijkse doelpoging te verwerken. Het leidde na acht minuten in het tweede bedrijf tot de 0-2 van Ernest Nfor en daarmee was de achterstand ongedaan gemaakt. Ruim een kwartier voor tijd blies de ingevallen Michael Uchebo (ex-VVV-Venlo) de Brugse hoop nieuw leven in: 1-2, op aangeven van Bernt Evens.

Het was pas het vierde doelpunt van Uchebo in 34 officiële wedstrijden dit seizoen. De Nigeriaan was in de slotfase van de reguliere speeltijd betrokken bij verschillende Cercle-aanvallen, maar er moest een verlenging aan te pas komen. Daarin waren de beste kansen weer voor de thuisploeg en het kreeg in de extra tijd van de verlenging loon naar werken. Wederom was het Uchebo: hij kopte de 2-2 in.

De Belgische bekerfinale krijgt dus in ieder geval een Nederlandse trainer als winnaar. Het RC Genk van Mario Been plaatste zich begin deze maand als eerste voor de eindstrijd op 9 mei. In competitieverband is Cercle aanzienlijk minder succesvol: tegen Beerschot AC moet het degradatie zien te voorkomen. Beide ploegen spelen een best-of-five tegen elkaar, in de periode tussen 30 maart en 26 april.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.