Booy met Cercle dieper in degradatiezorgen na verlies

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Charleroi heeft in eigen huis het Cercle Brugge van trainer Foeke Booy nog dieper in de degradatiezorgen geduwd: 2-1 • Booy zag zijn Cercle - met Joey Godee en oud-FC Utrecht-verdediger Francis Dickoh in de basis - een bliksemstart hebben: Gregory Mertens bracht de hekkensluiter van de Eerste Klasse al na vier minuten op voorsprong • Illusies voor een eerste overwinning sinds 17 november werden echter al voor rust de kop ingedrukt door twee goals van David Pollet • Met veertien punten uit 26 duels heeft Cercle nog vier wedstrijden om play-offs voor degradatie te voorkomen • Daarvoor moet wel een gat van zes punten met Lierse SK en Beerschot AC worden overbrugd • Charleroi heeft dertig punten en staat elfde • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.