Twente-versterking Martina wacht een saillant debuut

Cuco Martina (23) heeft een duidelijke doelstelling bij FC Twente. De verdediger komt voor vier ton over van RKC Waalwijk en tekent voor drie jaar met een optie voor een extra seizoen.

Twente-versterking Martina wacht een saillant debuut

'Ik kan niet onder woorden brengen hoe blij ik ben met mijn overgang naar FC Twente. Ik kom van heel ver', vertelt Martina aan Voetbal International. 'Toen RBC twee jaar geleden failliet ging, kostte het me moeite om een nieuwe club te vinden. Ik heb me in die periode best zorgen gemaakt en ben RKC dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en de ontwikkeling die ik er heb doorgemaakt.'

'Als je dat stadion ziet, de 25 duizend mensen die er elke week op de tribunes zitten; dat is echt gigantisch. Ik kijk ernaar uit om in zo’n ambiance te spelen. Mijn doel? Dat lijkt me duidelijk: prijzen pakken. Kampioen worden zou helemaal geweldig zijn. Ik geloof dat dit kan', aldus de verdediger.

De atletische verdediger begon zijn loopbaan in 2008 bij RBC Roosendaal. Nadat die club in 2011 failliet ging, bood RKC Waalwijk hem de kans een contract af te dwingen. Sindsdien ontwikkelde Martina zich in rap tempo. Vorig jaar had Roda JC al concrete belangstelling voor de back. Uiteindelijk koos hij dus voor FC Twente.

Martina kan zaterdag een bijzonder debuut maken, want dan speelt FC Twente in De Grolsch Veste de eerste competitiewedstrijd tegen zijn oude club RKC. (Dennis van Bergen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen