Twente-doelman Marsman behoudt vertrouwen na blunder

Reacties

FC Twente-doelman Nick Marsman (24) voegde zich zondag nog eens in het rijtje van de dit seizoen veelvuldig blunderende Nederlandse keepers. Maar trainer Alfred Schreuder verbindt er voorlopig geen consequenties aan.

Twente-doelman Marsman behoudt vertrouwen na blunder

De doelman liet de bal in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-2) na een vrije trap van Tjaronn Chery opzichtig door zijn handen glippen, waardoor de Enschedeërs al na 27 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeken.

Een maand geleden ging Marsman ook al in de fout tegen Excelsior, waarmee hij de 2-1 nederlaag inleidde. FC Twente trok anderhalf jaar geleden Sonny Stevens aan als eerste keeper, maar het van FC Volendam gehaalde talent liep al in zijn eerste trainingsweek een zware schouderblessure op. Sindsdien is Marsman eerste keus.

‘Nick weet dat hij tegen FC Groningen in de fout is gegaan, dat hoef ik niet nog eens te benadrukken’, aldus Schreuder tegen Voetbal International. 'Hij heeft het vertrouwen. Na Excelsior heeft Marsman het goed opgepakt, dat moet hij nu wéér doen.' Schreuder erkent wel dat de fout van zijn doelman tegen de Groningers een mentale opdoffer betekende voor zijn elftal. 'Na de tweede tegentreffer gingen we forceren, maar er zijn veel meer fouten gemaakt dan die ene tegen Marsman.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.