Schreuder: 'Nederlaag tegen Groningen was verdiend'

Volgens Alfred Schreuder heeft FC Groningen (1-2) verdiend gewonnen in Enschede, al zat het de trainer van FC Twente wel dwars dat zijn ploeg de sterke openingsfase niet heeft uitgedrukt in cijfers.

en

'Ik denk dat we verdiend hebben verloren', aldus Schreuder tegenover FOX Sports. 'We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al snel twee grote kansen, maar na de treffer van FC Groningen hebben we niet meer in de wedstrijd gezeten.'

'We hadden vandaag gewoon te veel spelers die niet goed in vorm waren', was de uitleg van de Twente-coach. Een van hen was doelman Nick Marsman, die een kapitale fout maakte bij de vrije trap van Tjaronn Chery. 'Nick weet dat het een fout was, maar we zullen gewoon verder moeten gaan.'

Arrogant
Erwin van de Looi was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg, al had er volgens de trainer van FC Groningen nog meer ingezeten. 'De eerste helft hebben we écht goed gevoetbald. Het klinkt misschien heel arrogant, maar we hadden voor de rust meer doelpunten moeten maken. We hebben kansen genoeg gehad in ieder geval', aldus Van de Looi.

'Tot aan de rode kaart van Danny Hoesen zat ik rustig op de bank', aldus de coach van Groningen, die het wel opnam voor zijn aanvaller. 'Er is geen sprake van opzet. Je ziet dat Danny geen intentie heeft om de tegenstander te raken. Maar goed, hij raakt hem en dus is het een terechte rode kaart. En daarna moesten we de laatste tien minuten overleven.'