Twente-aanwinst Lachman: 'Ben ook naar Fulham geweest'

Reacties

Darryl Lachman, die in de zomer verkast naar FC Twente, hoopt zich bij de Tukkers verder te ontwikkelen. Daarom verkoos de bij PEC Zwolle afzwaaiende verdediger de club uit Enschede boven FC Utrecht, Fulham en Werder Bremen.

Twente-aanwinst Lachman: 'Ben ook naar Fulham geweest'

Lachman begon in de jeugd van Ajax (A1), waar hij na twee jaar mocht vertrekken. Vervolgens ging de mandekker naar FC Groningen, waar het wederom niet van een doorbraak kwam. 'Dat was niet geworden wat we er van verwachtten. Ik was jong en koppig. Ik dacht: hoe ik het momenteel doe, is goed. Achteraf was het allemaal niet zo goed. Toen kon ik kiezen tussen PEC en NEC', laat hij op de clubsite van FC Twente weten.

De club uit Zwolle bleek de sleutel tot succes. 'We werden gelijk kampioen, dat is wat ik wilde. Het eerste jaar in de Eredivisie verliep met ups en downs. De eerste seizoenshelft ging het heel goed, de tweede seizoenshelft persoonlijk wat minder. Ook dit seizoen begon ik goed, maar gooiden blessures eigenlijk roet in het eten. Nu ben ik aardig fit, maar ik moet mijn oude niveau nog halen. Ik ben er immers dertien weken uit geweest', aldus de verdediger die transfervrij overkomt.

Buitenland
Lachman had de keuze uit verschillende (buitenlandse) clubs. 'Ik heb gesprekken gevoerd met FC Utrecht, ben naar Londen geweest om met Fulham te praten en ik heb gesproken met Werder Bremen. Geen verkeerde clubs, maar de beste keuze voor mij was FC Twente. Ik ben een voetballende speler en de manier van spelen van Twente ligt mij wel. Van Zwolle naar het buitenland is een grote stap, dus wilde ik eerst een tussenstap maken. Het gesprek met de trainer was positief en het klikte meteen, vandaar mijn keuze.'

Darryl Lachman in een verhit duel met aanstaande teamgenoten Youness Mokhtar (rechts) en Luc Castaignos (links).
Darryl Lachman in een verhit duel met aanstaande teamgenoten Youness Mokhtar (rechts) en Luc Castaignos (links).

Eind vorig jaar liet PEC-trainer Ron Jans weten dat Lachman niet zou misstaan in het huidige Oranje. 'Darryl heeft een lange omweg nodig gehad om te groeien. Als hij nog een stapje maakt als persoonlijkheid, dan is hij echt heel goed. Ik vind hem een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Als ik kijk welke jongens nu worden opgeroepen voor het Nederlands elftal, dan zal Lachman daar niet misstaan', klonk het destijds uit de mond van de coach van de Zwollenaren.

Zover kwam het nog niet, waardoor Lachman bij Twente opnieuw een stap wil maken. In Enschede treft de 24-jarige verdediger oud-ploeggenoten Youness Mokhtar (PEC Zwolle) en Dusan Tadic (FC Groningen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.