Jans houdt Lachman op de bank in 'Wedstrijd van het Jaar'

Reacties

PEC Zwolle begint woensdagavond aan de halve finale van het KNVB-bekertoernooi zonder Darryl Lachman. De van een enkelblessure herstelde centrumverdediger deed zondag tegen AZ nog een helft mee, maar begint om 20.45 uur tegen NEC op de bank.

Jans houdt Lachman op de bank in 'Wedstrijd van het Jaar'

Daardoor vormt Joost Broerse samen met Maikel van der Werff het hart van de Zwolse defensie. Ook Mateusz Klich krijgt van trainer Ron Jans weer een basisplaats. De Poolse spelmaker kreeg zondag in Alkmaar nog rust met het oog op de bekerkraker tegen NEC.

De opstelling van de Nijmegenaren kent geen verrassingen, aangezien trainer Anton Janssen dinsdag al aankondigde dat Danzell Gravenberch en Alireza Jahanbakhsh aan de aftrap zouden staan in plaats van de geschorste Søren Rieks en de licht geblesseerde Jakob Jantscher.

Voor zowel PEC als NEC geldt dat het bekerduel in Zwolle De Wedstrijd van het Jaar is. Een overwinning levert immers een ticket voor de finale op 20 april in De Kuip op en misschien zelfs een ticket voor de voorronden van de Europa League.

Als Ajax donderdag van AZ wint, gaat het toegangsbewijs voor Europa immers vrijwel zeker naar de verliezend finalist. Ajax zal zich via de competitie immers zeer waarschijnlijk verzekeren van een startbewijs voor de Champions League. Het is de laatste keer dat de verliezend finalist van het bekertoernooi Europa ingaat.

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Karagounis, Drost, Thomas; Fernandez.
Opstelling NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Gravenberch, Koolwijk, Conboy; Hemlein, Higdon, Jahanbakhsh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.