Twente weer stap dichter bij titel na zege op Heerenveen

FC Twente is weer een stap dichter bij de landstitel gekomen na een 2-0 zege op een hevig tegenstribbelend SC Heerenveen.

Miroslav Stoch keerde terug in de basis bij FC Twente. Jan Everse, coach van SC Heerenveen, moest flink improviseren. Michael Dingsdag en Kristian Bak Nielsen ontbraken zodat Philip Haglund en Victor Elm het centrale verdedigingsduo vormden. Geert-Arend Roorda keerde terug in de basis.

FC Twente begon nerveus en gespannen aan de wedstrijd. Het probeerde van afstand Henk Timmer te verontrusten. De pogingen van Wout Brama, Bryan Ruiz en Blaise Nkufo mistten kracht of precisie. De grootste kans in de eerste helft was dan ook voor de bezoekers. Roorda dwong Sander Boschker tot een knappe redding.

De Friezen hadden de tweede helft aanvankelijk ook fors het initiatief. De laatste pass was echter vaak matig en Roy Beerens had pech dat zijn inzet op de lat eindigde. Met Cheick Tioté, die kort voor rust de met een hamstringblessure afgehaakte Theo Janssen had vervangen, namen de Tukkers echter het spel langzaam weer in handen.

Twintig minuten voor tijd leidde dat tot de verlossende openingstreffer. Tioté passte op Nkufo die teruggaf met een knappe hakbal. De Ivoriaan passeerde vervolgens Timmer met een bekeken schuiver. Het was het moment dat het verzet van SC Heerenveen brak en FC Twente kansen kreeg op meer. Timmer voorkwam dat nog door een inzet van Nkufo te keren.

In de blessuretijd liet invaller Luuk de Jong de Grolsch Veste nog een keer schudden. De moegespeelde defensie van SC Heerenveen werd door de Jong Oranje-speler verschalkt en stijlvol zorgde de aanvaller voor de 2-0 eindstand. Met nog drie wedstrijden op de agenda heeft FC Twente nu een voorsprong van zeven punten op Ajax. De Amsterdammers hebben nog wel de wedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo tegoed.