Twente stelt vijf oud-bestuurders officieel aansprakelijk

Reacties

FC Twente heeft vijf oud-bestuurders per brief laten weten ze officieel aansprakelijk te stellen voor de financiële wanorde bij de club. De afgetreden directeur Gerald van den Belt gaat vrijuit.

Twente stelt vijf oud-bestuurders officieel aansprakelijk

Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter hebben wel een brief ontvangen, weet Tubantia. 'Voor het voortbestaan van de club is het van cruciaal belang dat de betrokken ex-bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen en dat we op zeer korte termijn tot een nieuwe financiële overeenkomst met hen komen', laat directeur Onno Jacobs weten.

FC Twente spreekt van een schade van tientallen miljoenen. Dit door de affaires rond de investeringsmaatschappij Doyen, de transfer van Dusan Tadic, de nasleep hiervan die kosten met zich meebrengt en de uitsluiting van Europees voetbal voor drie seizoenen. De club wil nu meer geld zien van de vijf oud-bestuurders dan in een eerder stadium met ze was afgesproken.

In december werd er een akkoord gesloten met Munsterman, Van der Laan, Ten Hag en Trebbe. De vier oud-commissarissen zouden daarbij een deel van hun aan Twente verstrekte leningen laten vallen of omzetten in een achtergestelde lening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.