'Twente heeft voor zondag nog twaalf miljoen euro nodig'

Reacties

Hoewel de redding van FC Twente door het crediteurenakkoord een stap dichterbij is, is de club er nog niet. Twente maakte dinsdag zelf al bekend dat er nog 'een substantieel extra geldbedrag' nodig is en volgens het AD gaat dat om een bedrag van twaalf miljoen euro, dat voor zondag toegezegd moet zijn.

'Twente heeft voor zondag nog twaalf miljoen euro nodig'

Dinsdag werd bekend dat Twente een nieuw crediteurenakkoord bereikt had met vijftien schuldeisers, onder wie ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan (foto). In totaal werd er voor twintig miljoen euro aan schulden kwijtgescholden.

Het crediteurenakkoord is een stap in de goede richting, maar Twente maakt pas aanspraak op de gemeentelijke garantiestelling van 32 miljoen euro als ook daadwerkelijk de licentie behouden blijft. 'De gemeente Enschede wil eerst die zekerheid hebben. Dit betekent dat FC Twente nog deze week aan een substantieel extra geldbedrag moet komen om zo haar financiële positie te verbeteren. Hierover zijn intensieve contacten met het Twentse bedrijfsleven', vulde de club dinsdag al aan.

Zondag moet Twente de cijfers op orde hebben en die aanleveren bij de KNVB-licentiecommissie. Het genoemde bedrag van twaalf miljoen euro aan garantstellingen van het regionale bedrijfsleven is volgens het dagblad een harde voorwaarde van de KNVB. Daarbij wordt niet gekeken naar eventuele toekomstige transferopbrengsten. Op 9 mei zal uiteindelijk blijken of Twente definitief van de ondergang gered is.

Munsterman en Van der Laan hebben in het nieuwe crediteurenakkoord meer kwijtgescholden dan in december het geval was. Het toenmalige crediteurenakkoord voldeed niet meer omdat Twente een naheffing van de fiscus verwacht met betrekking tot de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. Van der Laan en Munsterman kunnen met dit nieuwe akkoord niet langer aansprakelijk gesteld worden door Twente. Van der Laan, die in november opstapte na de uitgelekte geheime overeenkomst met investeringsmaatschappij Doyen, liet al weten in het belang van Twente te handelen. Met zijn bedrijf, Zwanenberg, heeft Van der Laan vervolgens een nieuw sponsorcontract tot medio 2020 afgesloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.