Twente beboet Castaignos en wil zich herpakken in Breda

Reacties

FC Twente wil zich zaterdag op bezoek bij NAC Breda herpakken van teleurstellende resultaten tegen Ajax (3-0) en ADO Den Haag (1-1). Dat moet het zien te doen zonder de geschorste Luc Castaignos, die vanwege zijn rode kaart tegen de Hagenaars een boete kreeg.

Twente beboet Castaignos en wil zich herpakken in Breda

Deze gaat niet in de boetepot, maar wordt gedoneerd aan een goed doel naar keuze van Castaignos. De spits werd tegen ADO vlak voor tijd van het veld gestuurd vanwege een grove overtreding op Dion Malone. Hij kreeg een schorsing van twee duels, plus een voorwaardelijk.

'Natuurlijk hebben de afgelopen twee wedstrijden hun weerslag gehad, maar we hebben geen tijd om te rouwen. We moeten door', aldus trainer Michel Jansen op de clubsite. De coach verwacht een lastig duel in Breda. 'NAC kampt met wat ranglijstdruk', verwijst hij naar het geringe gat tussen NAC en RKC Waalwijk (vier punten), dat onder de nacompetitiestreep staat.

Uitdaging
'We ontnoeten de komende weken een paar ploegen die nog echt ergens voor spelen. Het is een mooie uitdaging voor ons om op die manier directe plaatsing voor Europees voetbal te behalen', vervolgt Jansen. Voor een herhaling van vorig seizoen, toen Twente na een rampzalig seizoenslot genoegen moest nemen met play-offs, vreest Jansen niet.

'Die vergelijking met vorig seizoen gaat mank, want we werken nu met een totaal andere spelersgroep. We proberen die vergelijking buiten de deur te houden, maar het is een standaardreactie van alles en iedereen na de afgelopen resultaten', besluit Jansen, die met FC Twente derde staat. Alleen de bovenste vier plaatsen geven recht op directe deelname aan Europees voetbal.

Jansen kan behalve Castaignos geen beroep doen op de geschorste Rasmus Bengtsson en de geblesseerden Shadrach Eghan en Roberto Rosales.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.