FC Twente eert Boschker met standbeeld

Reacties

Sander Boschker krijgt een standbeeld voor De Grolsch Veste. FC Twente onthult het eerbetoon op dinsdag 20 mei, de dag dat de 43-jarige doelman zijn afscheidswedstrijd speelt.

FC Twente eert Boschker met standbeeld

Boschker, die na dit seizoen stopt, wordt daarmee geëerd voor zijn loyaliteit aan FC Twente. De sluitpost debuteerde in 1989 voor de Enschedeërs, waarmee hij kampioen werd (2010) en tweemaal de KNVB-beker won (2001 en 2011). Tussendoor stond hij alleen één jaar onder contract bij Ajax, waar hij nooit aan spelen toekwam in de Eredivisie. Vanwege zijn goede prestaties voor Twente debuteerde Boschker in 2010 voor Oranje, tijdens een oefenduel met Ghana. Hij was destijds 39 jaar en is daarmee nog altijd de oudste debutant in het Nederlands elftal. Boschker behoorde ook tot de WK-selectie van dat jaar. In totaal speelde hij liefst 562 competieduels voor de Tukkers.

Het standbeeld van Boschker komt naast dat van Blaise Nkufo te staan. De Zwitsers-Congolese spits was tussen 2003 en 2010 actief in Enschede en maakte er 114 competitiedoelpunten, wat nog steeds een clubrecord is. Nkufo is op 20 mei ook van de partij tijdens Boschkers afscheidswedstrijd en bij de onthulling van diens standbeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.