Boschker door FC Twente uitgeluid met erewedstrijd

Reacties

FC Twente wil op waardige wijze afscheid nemen van Sander Boschker. De 43-jarige doelman, die onlangs bekend maakte dat hij na dit seizoen zijn actieve carrière beëindigt, krijgt in Enschede een afscheidswedstrijd.

Boschker door FC Twente uitgeluid met erewedstrijd

De uitgeleide na een lange loopbaan wordt verpakt in een duel tussen het elftal waarmee FC Twente en Boschker in 2010 landskampioen werden en een formatie van andere voetballers met wie hij samenspeelde.

Boschker begon zijn profcarrière in 1989 en speelde met uitzondering van één seizoen Ajax alleen voor FC Twente. In 2001 won hij met die club de KNVB-beker.

In 2010 behoorde de Achterhoeker tot de Oranjeselectie tijdens het WK in Zuid-Afrika. In de voorbereiding op die eindronde keepte hij één helft tegen Ghana, zijn enige interland. Daarmee is Boschker nog altijd de oudste debutant in het Nederlands elftal. Hij speelde 562 competitiewedstrijden. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie.

Lees ook deze week in Voetbal International een reportage over FC Twente dat ondertussen de voornaamste uitdager lijkt geworden van regerend kampioen Ajax en momenteel opnieuw koploper in de Eredivisie.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.