ADO sprokkelt punt tegen negen spelers FC Twente

Reacties

FC Twente heeft kennis gemaakt met het Henk Fraser-effect bij ADO Den Haag, al was dat pas het geval na twee rode kaarten voor de Enschedese formatie (1-1).

ADO sprokkelt punt tegen negen spelers FC Twente

Sinds de aanstelling van Fraser in februari als opvolger van de ontslagen trainer Maurice Steijn werd geen van de zeven wedstrijden verloren. Maar daarmee zijn de degradatiezorgen nog niet verdwenen bij ADO Den Haag.

Tegen FC Twente leek er een einde te komen aan het Fraser-effect. Hoewel de thuisploeg zich niet van zijn beste kant liet zien, kwam ADO er in Enschede niet aan te pas. In de negende minuut brak Felipe Gutiérrez de ban. De Chileen speelde zich knap vrij en plaatste de bal buiten bereik van keeper Gino Coutinho in het Haagse doel.

Voor ADO Den Haag leek daarmee het lot bezegeld. De gasten hadden dit seizoen al weinig indruk gemaakt op vreemde bodem getuige pas drie zeges en elf doelpunten, terwijl FC Twente als enige ongeslagen was op eigen veld.

Rode kaarten
Het spel van ADO bood ook weinig hoop. Maar de hulp kwam van FC Twente in de persoon van Rasmus Bengtsson. De aanvoerder vergreep zich na ruim een uur aan de doorgebroken Michiel Kramer en moest die actie bekopen met een rode kaart. Al kon de vraag daarbij worden gesteld of de ADO-aanvaller zich in het duel ook niet onreglementair had laten gelden.

Het slachtoffer van de actie van Bengtsson deed FC Twente nog meer pijn. In de 82ste minuut kopte Kramer na een voorzet van Dion Malone fraai de gelijkmaker op het scorebord, waar de thuisploeg zelfs met een man minder meer aanspraak had gemaakt op een doelpunt. Zo werd een treffer van Luc Castaignos afgekeurd wegens buitenspel.

De spits vestigde in de slotfase negatief de aandacht op zich. Castaignos moest een stevige overtreding op Malone bekopen met een rode kaart. Voor het resultaat had het geen gevolgen, dat bleef door de onnodige 1-1 teleurstellend.

Door het gelijkspel kwam FC Twente op gelijke hoogte met PSV en Vitesse op de derde plaats. Nummer twee Feyenoord heeft vier punten meer. ADO Den Haag zakte ondanks het gelijkspel naar de veertiende plek, waarbij de marge naar de gevreesde plaats zestien vier punten is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.