Twente akkoord met Doyen over ontbinding contract

Reacties

FC Twente verbreekt alle banden met Doyen Sports. De veelbesproken investeringsmaatschappij heeft met de club een regeling getroffen over de afhandeling van het contract.

Twente akkoord met Doyen over ontbinding contract

Twente werkte sinds 2013 samen met Doyen, dat in ruil voor financiële steun ook een deel van de transferrechten van sommige spelers kreeg. De Tukkers verzwegen een deel van de afspraken voor de KNVB, waarna de licentiecommissie harde straffen uitdeelde en onder meer de proflicentie voorwaardelijk introk. 'Dankzij Doyen kon FC Twente op dat moment vooruit', licht de club op haar website het besluit toe om met het bedrijf in zee te gaan.

FC Twente moet nog geld terugbetalen, maar heeft wegens de penibele situatie van Doyen extra tijd gekregen om dat te doen. 'Na afbetaling hebben de partijen over en weer geen verdere verplichtingen meer', verzekert de club nu.

'FC Twente benadrukt dat Doyen steeds een loyale contractpartij is geweest, die FC Twente vrij heeft gelaten in haar eigen besluitvorming. Beide partijen kijken terug op een constructieve samenwerking die de betrokkenen in staat stelden passende oplossingen te vinden voor de situatie waarin de club zich op dat moment bevond.'

Twente laat weten dat er destijds geen andere investeerders bereid waren de club uit de brand te helpen. De club leende in 2013 vijf miljoen euro van Doyen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.