Cabral: 'Lekker om uiteindelijk toch het doelpunt te maken'

Jerson Cabral is blij dat hij zijn fout goed heeft goedgemaakt tijdens het thuisduel met Excelsior (2-0 winst). De aanvaller van FC Twente faalde voor rust vanaf elf meter.

'Excelsior speelde compact, teruggetrokken. Dat is lastig voetballen', aldus Cabral op de FC Twente-website. 'Dan moet je veel tussen de linies spelen, maar we hadden moeite om de vrije man te vinden. We brachten de eerste helft te weinig, het was te matig van onze kant. Dat heeft de trainer in de rust ook aangegeven. Gelukkig winnen dan nog met 2-0.'

Nadat hij negen minuten voor rust nog een strafschop had gemist, zorgde Cabral in de 85ste minuut voor de openingstreffer. 'Hakim Ziyech is er niet en hij is vaste penaltynemer. Ik heb gezegd dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en dan mis ik 'm op zo'n manier. Het was gewoon een slechte strafschop. Dat mag niet. Het is lekker om dan uiteindelijk toch het doelpunt te maken.'

'Een verschrikkelijk gevoel', reageerde Excelsior-trainer Fons Groenendijk. 'Na de rode kaart lag het bij ons te veel open. In het eerste half uur moeten we het beter uitspelen, dan kunnen we zelf op voorsprong komen. Het laatste kwartier van de eerste helft liepen we te veel achteruit en na rust hebben wij te weinig gevoetbald.'

'We hebben in de tweede helft te weinig gespeeld om te winnen, maar dan moet je dat punt zien vast te houden', vervolgde Groenendijk op de clubwebsite. 'Helaas hebben we dat niet gedaan en dat is zuur. We moeten nu afwachten wat Willem II morgen gaat doen en dan zal het op 1 en 8 mei definitief worden beslist.'

Excelsior heeft één punt voorsprong op Willem II, dat donderdag op bezoek gaat bij SC Cambuur. Op dit moment staan de Tilburgers op de zestiende plaats en die positie betekent aan het einde van dit seizoen deelname aan de nacompetitie. FC Twente is reeds veilig.