Tweevoudig international John op weg naar MLS

Collins John staat op het punt een contract te tekenen bij Chicago Fire. De club komt uit in de Amerikaanse MLS. De 24-jarige aanvaller zat zonder club na zijn vertrek half december bij SV Roeselare.

Tweevoudig international John op weg naar MLS

Bij de Amerikaanse club wordt hij verenigd met Brian McBride met wie hij bij Fulham een succesvol aanvalsduo vormde. Met name in 2005/06 vond het tweetal elkaar goed, met elf treffers in de Premier League van John als gevolg.

De op jonge leeftijd uit Liberia gevluchte John debuteerde bij FC Twente in het betaalde voetbal. Daar maakte hij dermate indruk dat Fulham hem haalde. Zijn periode op Craven Cottage was niet de hele tijd een succes. De robuuste aanvaller werd verhuurd aan Leicester City, Watford en vorig seizoen aan NEC.

John vertrok uit Nijmegen na diverse conflicten en weinig prestaties. Zijn contract bij Fulham werd niet verlengd, zodat SV Roeselare met veel trots de tweevoudig Oranje-international binnenhaalde. Bij de ploeg van trainer Dennis van Wijk speelde hij elf competitiewedstrijden, maar hij kwam niet tot scoren. In december besloten de club en John het contract te ontbinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen