Tweeluik Feyenoord-Roma krijgt navolging: ook geen fans welkom in Nice

Reacties

FC Basel zal het donderdag moeten doen zonder de steun van de eigen fans. Uit angst voor ongeregeldheden is de aanhang van de Zwitserse club niet welkom in Nice.

Tweeluik Feyenoord-Roma krijgt navolging: ook geen fans welkom in Nice
© Pro Shots
Nice
Nice
nv
1 - 2
FC Basel
FC Basel

Burgemeester Christian Estrosi had vorige week al zijn zorgen geuit over de komst van de FC Basel-fans voor het Conference League-duel met OGC Nice. Rond het duel met Olympique Marseille in maart had de Zwitserse aanhang voor problemen gezorgd.

De plaatselijke autoriteiten hebben gekozen voor een drastische maatregel om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Nice is van woensdagochtend 10.00 tot vrijdag 21.00 uur verboden terrein voor fans van Basel.

Met deze maatregel wordt het voorbeeld gevolgd van de burgemeester van Rome, die Feyenoord-supporters heeft verboden donderdag in de Italiaanse hoofdstad te zijn voor de Europa League-return tegen AS Roma.

De UEFA is fel gekant tegen een verbod van uitsupporters. De Europese bond denkt na over consequenties van dergelijke maatregelen. 'Als uitfans het stadion niet mogen betreden, wordt de wedstrijd daar voortaan niet gespeeld. Zo simpel ligt het wat ons betreft', zei president Aleksander Ceferin naar aanleiding van de weigering van de Italiaanse autoriteiten supporters van Eintracht Frankfurt toe te laten voor het Champions League-duel met Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.