Twee goals jubilaris Totti niet voldoende voor AS Roma

AS Roma blijft volgend seizoen verstoken van Europees voetbal. De twee doelpunten van jubilaris Francesco Totti waren onvoldoende voor de zege op Catania (2-2).

Voor Totti was het een avond met meer gezichten. De 35-jarige spits miste in de negende minuut de uitgelezen kans om zijn vijfhonderdste wedstrijd in de Serie A op te luisteren met een treffer. Catania-keeper Juan Pablo Carrizo stopte de strafschop van Totti, die in de rebound over schoot.

In de 52ste minuut revancheerde Totti zich door van afstand de 1-0 aan te tekenen. Lang hield de Romeinse vreugde geen stand. Catania maakte zes minuten na de 1-0 uit een strafschop gelijk. Franscesco Lodi liet keeper Bogdan Lobont (de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg) van elf meter kansloos. In de 67ste minuut tekende Giovanni Marchese voor een 2-1 voorsprong voor de ploeg van Vincenzo Montella, de voormalige aanvalspartner van Totti.

Het laatste wapenfeit kwam weer van de voet van Totti. In 77ste minuut maakte hij zijn 215de Serie A-treffer. Maar daar bleef het bij voor AS Roma, dat door de remise geen kans meer maakt op kwalificatie voor Europees voetbal. Foto: VI Images