Turkse topclubs weigeren het veld te betreden voor Super Cup-finale

Reacties

De finale om de Turkse Super Cup is vrijdag op het allerlaatste moment afgeblazen. Galatasaray en Fenerbahçe zouden in Saoedi-Arabië strijden om de beker, maar konden zich niet vinden in een verbod van de Saoedische autoriteiten.

Turkse topclubs weigeren het veld te betreden voor Super Cup-finale

De strijd tussen Galatasaray en Fenerbahçe zou om 18.45 uur worden afgetrapt in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Het honderdjarige bestaan van de Turkse republiek zou centraal staan. Het plan was dat de spelers van beide clubs het veld zouden betreden in shirts van stichter Mustafa Kemal Atatürk. Op de tribune zou een spandoek met de tekst 'Peace at Home, Peace in the World', een citaat van Atatürk, worden uitgerold. 

De Saoedische regering zag dat als een politieke uiting en zette een streep door de voornemens van beide clubs. Ook het volkslied mocht niet ten gehore worden gebracht. Dat was de druppel voor beide finalisten, die zich toch al niet konden vinden in het besluit van de Turkse voetbalbond om de eindstrijd af te werken in Saoedi-Arabië. Galatasaray en Fenerbahçe weigerden te spelen, waarna de spelersbus van Galatasaray terug zou zijn gekeerd naar het hotel.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Galatasaray en Fenerbahçe zijn met hetzelfde statement naar buiten getreden. Daarin stellen beide clubs een wedstrijd te willen spelen die recht doet aan het honderdjarige bestaan van Turkije en het Turkse voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.