Turkse titel voor Kuijt met Fenerbahçe

Reacties

Voor de negentiende keer in zijn historie heeft Fenerbahçe zich gekroond tot kampioen van Turkije. Dirk Kuijt en zijn ploeggenoten hadden aan een gelijkspel tegen Rizespor (0-0) genoeg om de landstitel binnen te halen.

Turkse titel voor Kuijt met Fenerbahçe

Met nog drie wedstrijden voor de boeg is Fenerbahçe niet meer in te halen door nummer twee Besiktas, terwijl dat al eerder gold voor het Galatasaray van Wesley Sneijder. Voor Kuijt - die in de 72ste minuut van het veld ging - is het zijn eerste kampioenschap in zijn loopbaan.

'Met Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe heb ik al meerdere keren om de titel gestreden', gaf Kuijt vooraf aan. 'Ik heb alleen de pech gehad dat we een paar keer tweede zijn geworden. Vaak streden we tot het laatst mee om de eerste prijs, maar die wonnen we dan net niet.'

Met tien doelpunten in 32 competitieduels speelde Kuijt dit seizoen ook een belangrijke rol in het kampioenschap van Fenerbahçe. Alleen Emmanuel Emenike (12) en Moussa Sow (13) scoorden dit seizoen meer dan de 33-jarige Katwijker, die enorm uitkeek naar de titel.

'Ik heb mij al laten vertellen dat er dan miljoenen mensen de straat op gaan', aldus Kuijt. 'Het lijkt mij fantastisch om een keer mee te maken. Het behalen van een landskampioenschap wordt hier uitbundig gevierd. Dat weet ik zeker. De supporters leven al het hele seizoen mee.'

Overigens levert de titel Fenerbahçe geen Champions League op. Door een schorsing mag de ploeg niet in dat toernooi uitkomen volgend seizoen. Doordat Besiktas met 3-0 verloor bij Sivasspor, is Galatasaray de nieuwe nummer twee in de Turkse Süper Lig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.