Kuijt: 'Miljoenen mensen de straat op bij titel'

Reacties

Voor Dirk Kuijt kan het zondag eindelijk gebeuren: kampioen worden. De Katwijker heeft met Fenerbahçe in eigen huis tegen Rizespor aan een punt voldoende om de Turkse titel in de wacht te slepen.

Kuijt: 'Miljoenen mensen de straat op bij titel'

Bij FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe was het de nu 33-jarige Kuijt tot op heden nooit gelukt kampioen te worden. Juist daarom verheugt de Oranje-international zich zo op hetgeen dat komen gaat.

'Ik zie wel wat er zondag gaat gebeuren', vertelt hij op de website van Sport -Promotion. 'Als we het redden dan wordt het één groot feest. Ik heb mij al laten vertellen dat er dan miljoenen mensen de straat op gaan. Het lijkt mij fantastisch om een keer mee te maken. Het behalen van een landskampioenschap wordt hier uitbundig gevierd. Dat weet ik zeker. De supporters leven al het hele seizoen mee. Die zijn zo betrokken.'

Naar eigen zeggen heeft Kuijt altijd het vertrouwen behouden dat hij ooit een keer het genoegen van een kampioenschap zou smaken. 'Ik ben positief ingesteld. Met Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe heb ik al meerdere keren om de titel gestreden. Ik heb alleen de pech gehad dat we een paar keer tweede zijn geworden. Vaak streden we tot het laatst mee om de eerste prijs, maar was het toch net niet. Nu gaat het wel lukken, want ook al worden we tegen Rizespor geen kampioen dan gaat het toch daarna gebeuren. We hebben immers een grote voorsprong.'

Overigens levert de titel Kuijt & co geen Champions League op. Door een schorsing mag de ploeg niet in dat toernooi uitkomen volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.