Turkse pers in extase na zege op 'de Elon Musk van het voetbal'

Reacties

Fenerbahçe kan zich vast gaan opmaken voor de kwartfinale van de Conference League. In Brussel maakte de ploeg grote indruk door Union Saint-Gilloise, volgens Opta één van de favorieten voor de eindzege, met 0-3 te kloppen. De reacties in Turkije zijn euforisch.

Turkse pers in extase na zege op 'de Elon Musk van het voetbal'
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
0 - 3
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Dat is te begrijpen aan de hand van een statistiekje van Opta: geen ploeg heeft sinds het begin van 2022/23 vaker gewonnen in Europa dan Fenerbahçe. De ploeg uit Istanbul staat, net als West Ham United, op negentien zeges, waarvan deze in België misschien wel de knapste was. Dat vindt de Turkse pers ook.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Kent u Tony Bloom? Bloom is een genie. Sommigen noemen hem de Elon Musk van het voetbal. Bloom is een wereldwijde pokerster en een voetbalgenie, die de juiste investeringen deed in Brighton & Hove Albion en Union. Fenerbahçe speelde een moedige, veerkrachtige wedstrijd tegen die ploeg', aldus de chef voetbal van Hürriyet, Ugur Meleke. Hij maakt en passant excuses (in het Nederlands!) aan Jayden Oosterwolde voor de kritiek die hij op de Nederlander had.

Ook in Fotomaç krijgt Oosterwolde complimenten. 'Het leek wel alsof hij iedereen een lesje leerde. Hij scoorde de 0-2. Voeg je dat doelpunt toe aan zijn enorme defensieve succes, dan is hij met grote voorsprong de man van de wedstrijd', vindt de huisanalyticus van het dagblad.

Bij Fanatik gaan ze nog een stukje verder: een van de scribenten denkt al aan de finale. 'Als je dit zo ziet, is er geen enkele reden dat Fenerbahçe dit niet nog drie wedstrijden volhoudt. Als dat lukt, kunnen ze zomaar de finale in Athene halen', klinkt het al.

Uitblinker Dusan Tadic wilde nog niet zo ver gaan, vertelde hij Fotomaç. 'We hebben wel hoge doelen, maar denken nu alleen aan het uitschakelen van Union. We willen dat eerst doen, en dan zien we wel verder', aldus de Serviër, die een penalty benutte in België.

Oosterwolde stond hetzelfde medium te woord na een avond waarop hij heel veel complimenten oogstte. 'Ik ben heel blij met mijn doelpunt. Ik begon als linksback, maar ik moest door een blessure helaas naar het centrum. In mijn eerste weken hier was ik niet zo goed, moest ik nog wennen, maar de trainer geeft me veel vertrouwen', aldus de Zwollenaar.

Bekijk het doelpunt van Oosterwolde hier. De UEFA nomineerde de treffer voor de titel 'Doelpunt van de Week' in de Conference League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.