Tumultueus competitiedebuut De Zeeuw bij Spartak

Demy de Zeeuw kende een opvallend competitiedebuut voor Spartak Moskou. Zijn ploeg won met 2-4 bij Terek Grozny door twee goals in de blessuretijd, nadat het duel bij 2-2 enige tijd was gestaakt vanwege uitgevallen lichtmasten.

'Deze wedstrijd vergeet ik mijn leven niet meer', zei De Zeeuw. 'Bij 2-0 achter misten we een strafschop. En bij 2-2 viel het licht uit en na een half uur speelden we met driekwart licht de wedstrijd uit. In blessuretijd wonnen we met 2-4.'

De van Ajax overgekomen middenvelder startte op bezoek bij de voormalige club van Ruud Gullit in de basis. In de 82e minuut werd De Zeeuw, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, vervangen. Na een half uur spelen keek Spartak Moskou tegen een 2-0 achterstand aan, maar onder andere dank zij een treffer van een ex-AZ-spits Ari werd het 2-2.

Aan de zege van Spartak zat wel een luchtje. De Moskovieten kregen twee strafschoppen, de doelman van Terek werd met een rode kaart van het veld gestuurd en de twee beslissende treffers vielen in de vijfde en negende minuut van de blessuretijd. Foto: VI Images