Tuchtiging Liverpool geeft Bayern stof tot nadenken

Reacties

Bayern München heeft op eigen veld een pijnlijke nederlaag (0-3) geleden. Liverpool plaatste zich ten koste van de Beierse gastheren voor de finale om de prestigieuze Audi Cup.

Tuchtiging Liverpool geeft Bayern stof tot nadenken

Het oefenduel met Liverpool ging voorbij aan Arjen Robben. Trainer Carlo Ancelotti liet de Oranje-international, die vanwege een tennisblessure de Azië-trip van Bayern had laten schieten, buiten de wedstrijdselectie. Ook Jérôme Boateng hoefde niet op te komen draven, terwijl Confederations Cup-deelnemers Arturo Vidal en Joshua Kimmich bankzitter waren.

De absenties bleven niet onopgemerkt bij Bayern, dat toch al weinig vertrouwen kan putten uit de wisselende resultaten in de voorbereiding. Na een sterke start van de gastheren legde Liverpool dinsdag de vinger op de kwetsbare plekken van de Beierse grootmacht. Ook aanwinsten James Rodríguez en Corentin Tolisso konden dat in hun officieuze thuisdebuut niet voorkomen. Sterker nog, de laatste stond met onnodig balverlies op het middenveld aan de basis van de 0-1 van Sadio Mané.

Het was te danken aan doelman Sven Ulreich dat de schade voor Bayern in de eerste helft beperkt bleef. De vervanger van de nog geblesseerde Manuel Neuer was echter na een half uur andermaal geklopt. Dit keer was Mohamed Salah de gelukkige.

In de tweede helft liet Liverpool met Georginio Wijnaldum als invaller binnen de lijnen Bayern weinig ruimte zich te herstellen. Pas in het laatste half uur gaf Bayern via een schot van James een teken van leven. Maar het was niet meer dan dat. De formatie van Jürgen Klopp deelde via een fraaie lob van invaller Daniel Sturridge in de slotfase de genadeklap uit.

Het bleef in het kletsnatte München niet bij alleen de pijnlijke nederlaag. Thiago Alcántara viel halverwege de eerste helft aangeslagen uit. Met het oog op de naderende wedstrijd tegen ook verliezende Borussia Dortmund om de Duitse Super Cup van zaterdag was dat geen goed nieuws, ook omdat woensdag nog een duel met Napoli wacht om de derde plaats in de strijd om de Audi Cup. Liverpool vecht om de hoofdprijs met Atlético Madrid, dat eerder op de avond te sterk was voor Napoli

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.