Tuchtcommissie handhaaft sanctie drie duels Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Dit naar aanleiding van een trappende beweging richting FC Twente-aanvaller Luc Castaignos tijdens de 3-1 nederlaag van vorige week zaterdag.

Tuchtcommissie handhaaft sanctie drie duels Beugelsdijk

Scheidsrechter Pol van Boekel had de actie in de wedstrijd niet opgemerkt, maar de KNVB-aanklager ging woensdag wel over tot vervolging. Zowel ADO Den Haag als FC Twente werd een verklaring gevraagd over het incident.

Beugelsdijk moest donderdagavond voorkomen bij de tuchtcommissie in Zeist. Die besloot een dag later vast te houden aan het voorstel van de aanklager. ADO heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan. De beroepscommissie zal dan een definitief oordeel vellen.

Mocht ADO vrijdag voor 16.00 uur in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie, dan kan Beugelsdijk zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen gewoon in actie komen. Het gaat immers om een schorsing op basis van videobeelden en niet om een sanctie na een uitsluiting.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen