ADO Den Haag niet akkoord met schorsing Beugelsdijk

ADO Den Haag gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB, die Tom Beugelsdijk naar aanleiding van een trappende beweging richting FC Twente-aanvaller Luc Castaignos wil schorsen voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

ADO Den Haag niet akkoord met schorsing Beugelsdijk

Scheidsrechter Pol van Boekel had de actie in de wedstrijd van zaterdag (1-3 voor Twente) niet opgemerkt, maar de KNVB-aanklager ging woensdag wel over tot vervolging. Zowel ADO Den Haag als FC Twente werd een verklaring gevraagd over het incident.

Beugelsdijk zal nu moeten voorkomen bij de tuchtcommissie van de voetbalbond in Zeist. Die zal vrijdag na de zitting van donderdagavond met een nieuwe straf komen. ADO heeft daarna de mogelijkheid om in beroep te gaan. De beroepscommissie zal dan een definitief oordeel vellen.

Mocht ADO vrijdag in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie, dan kan Beugelsdijk zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen gewoon in actie komen. Het gaat immers om een schorsing op basis van videobeelden en niet om een sanctie na een uitsluiting.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen