Tsjechisch international komt met filmpje op social media uit de kast

Reacties

Tsjechisch international Jakub Jankto heeft maandagmiddag via social media bekendgemaakt dat hij homoseksueel is. De middenvelder van Getafe, dit seizoen verhuurd aan Sparta Praag, wordt gesteund door zowel Getafe als Sparta Praag.

Tsjechisch international komt met filmpje op social media uit de kast
© Twitter Jakub Jankto

Jankto deelde zijn coming out maandagmiddag in een filmpje op social media. 'Ik heb net als iedereen sterke kanten en zwakke kanten. Ik heb familie. Ik heb vrienden. Ik heb een baan die ik zo goed mogelijk uitvoer: professioneel en vol passie. Ik wil mijn leven in vrijheid leven, zonder angst. Zonder vooroordelen en geweld. Met alleen liefde. Ik ben homoseksueel en ik wil me niet langer verbergen', vertelt de Tsjech.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta Praag gaat op social media in op de coming out van Jankto, die eerder in zijn carrière uitkwam voor Udinese, Ascoli en Sampdoria. 'Jankto sprak enige tijd geleden al met de directie, de trainer en met teamgenoten over zijn geaardheid. Leef je leven Jakub, je hebt onze steun. De rest doet er niet toe', laat de Tsjechisch club weten.

Ook Jankto's werkgever Getafe liet van zich horen. 'Ons grootste respect en onvoorwaardelijke steun aan onze speler Jakub Jankto', meldt de Spaanse club op social media. Jankto, 45-voudig international van Tsjechië, heeft bij Getafe een contract tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.