Trotse Zidane maakt zich geen zorgen over defensie Real

Reacties

Zinédine Zidane was een gelukkige trainer na afloop van het duel tussen Real Madrid en Athletic de Bilbao (2-1). De koploper had het zwaar in Santiago Bernabéu, maar dat deerde Zidane niet: 'We deden alles goed'.

Trotse Zidane maakt zich geen zorgen over defensie Real

De goal van Sabin Merino in Madrid betekende dat De Koninklijke voor de zevende keer op rij geen clean sheet bemachtigde. Dat lukte de Madrilenen dit seizoen nog maar twee keer in dertien duels in alle competities. Zondagavond kreeg bovendien met name Iñaki Williams een aantal grote kansen op een tweede en derde treffer. 'Het is duidelijk dat we ons in bepaalde details moeten verbeteren, zodat we geen doelpunten blijven incasseren. Maar ik maak me geen zorgen, het is zoals het is', reageerde Zidane op de clubsite.

Ondanks de nieuwe tegentreffer was Zidane zeer te spreken over zijn ploeg, die de zege op Bilbao op het tandvlees over de streep trok. 'Het was een zware, zware wedstrijd. We hebben echt alles gegeven. Iedereen verwacht van ons dat we vijf, zes keer scoren, maar je moet ook kunnen lijden. Ik ben erg gelukkig dat mijn spelers hebben laten zien dat ze dat kunnen. Alles dat we deden vond ik goed.'

Door de zwaarbevochten zege passeerde Real stadsgenoot Atético Madrid op de ranglijst en is de ploeg van Zidane de nieuwe koploper in La Liga. De verschillen met de achtervolgers zijn echter klein. Sevilla volgt op één punt, Barcelona en Villarreal op twee en Atlético heeft drie punten achterstand. 'Het is een geweldige competitie. Dat er geen makkelijke wedstrijden zijn, is nu wel gebleken', aldus de Fransman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.