Groep F: Real en Dortmund laten weinig heel van hoop Dost

Borussia Dortmund en Real Madrid hebben na drie speelronden de touwtjes stevig in handen in Groep F. Het Sporting Lissabon van Bas Dost lijkt daardoor al veroordeeld tot een bijrol, terwijl Legia Warschau opnieuw als kanonnenvoer fungeerde.

Real Madrid - Legia Warschau 5-1
Voor eigen publiek was De Koninklijke snel klaar met Legia. In de zestiende minuut opende Gareth Bale de score, door met rechts laag binnen te schieten nadat hij vanaf de rechterflank naar binnen was gesneden. Met een van richting veranderd schot maakte Marcelo er drie minuten later 2-0 van.

Miroslav Radovic redde in de 22ste minuut vanaf de strafschopstip de eer van Legia voordat Real verder uitliep. Marco Asensio kreeg de 3-1 op zijn naam, door laag af te ronden op aangeven van Cristiano Ronaldo.

Invaller Lucas Vázquez volleerde in de 68ste minuut de 4-1 tegen de touwen. Daarmee was het leed voor de Polen nog niet voorbij, want de eveneens ingevallen Álvaro Morata schoot zes minuten voor het einde de 5-1 op het scorebord.

Sporting Lissabon - Borussia Dortmund
Pierre-Emerick Aubameyang opende al na negen minuten de score in Portugal. Na een prachtige aanname ontdeed hij zich simpel van Ruben Semedo en wipte hij de bal over Rui Patricio in het doel. Daarna was het aan Sporting, dat een grote kans kreeg via Elias en dacht te scoren met een schot van Sebastian Coates. Dat doelpunt werd echter afgekeurd omdat Bas Dost een overtreding zou hebben begaan op doelman Roman Bürki.

Sporting was woedend over dat afgekeurde doelpunt, dat een sleutelmoment in de wedstrijd vervulde. Want niet veel later nam Dortmund verder afstand via Julian Weigl. De middenvelder kapte zich vrij op ongeveer twintig meter van het doel, om de bal vervolgens beheerst in de hoek te deponeren.

Daarmee was het duel nog niet beslist, want uit een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied (gegeven na een opgeraapte terugspeelbal) schoot Bruno César in de 67ste minuut de 1-2 binnen. Twee minuten later miste Dost een dot van een kopkans. Sporting kwam tien minuten voor het einde goed weg toen Christian Pulisic van afstand kiezelhard tegen de lat ramde.