Trotse 'Lord Bendtner' zet jacht in op Tomasson en Dost

Reacties

Op social media is hij nogal eens het mikpunt van spot, maar woensdagavond snoerde Nicklas Bendtner zijn critici de mond. Met een hattrick velde hij namens Denemarken hoogstpersoonlijk de Verenigde Staten: 3-2. Hij zet daarmee de jacht in op Jon Dahl Tomasson én Bas Dost.

Trotse 'Lord Bendtner' zet jacht in op Tomasson en Dost

In zijn tijd bij Arsenal kreeg hij ooit de spottende bijnaam Lord Bendtner, mede vanwege zijn niet geringe zelfvertrouwen en het daarmee wat contrasterende gebrek aan doelpunten. Woensdag toonde hij zich echter even doeltreffend als bescheiden. 'Dit is mijn eerste hattrick voor de nationale ploeg, natuurlijk betekent dit heel veel voor me', sprak hij tegenover de Deense televisie.

'Als het me nu ieder weekend zou overkomen, zou het niet zo speciaal zijn. Maar er zijn slechts twee spelers ter wereld die dat kunnen, en daar hoor ik niet bij', verwees hij ongetwijfeld naar Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Met zijn hattrick staat Bendtner nu op 29 treffers in de nationale ploeg, nog altijd 23 minder dan voormalig Feyenoorder én de Deense topscorer aller tijden Jon Dahl Tomasson.

Waarschuwing
Maar het grote gat tussen de twee betekent niet dat de 27-jarige Bendtner niet aan dat record denkt. 'Ik heb al eerder gezegd dat dat een van mijn doelen is. Ik ben er nog ver van verwijderd, dus het is misschien nog wat vergezocht, maar drie goals in één wedstrijd helpen natuurlijk wel behoorlijk mee.' Tomasson is bovendien niet de enige spits op wie Bendtner nu zijn pijlen richt.

Bij VfL Wolfsburg moest hij het tot afgelopen weekend vooral doen met een reserveplaats achter Bas Dost. De Nederlander draait inmiddels wat minder, waardoor zijn Deense concurrent tegen FSV Mainz 05 weer de kans kreeg. 'Het lijkt me duidelijk dat dit mijn situatie in Wolfsburg alleen maar goed kan doen. Nadelig zal het in ieder geval niet zijn', waarschuwt Bendtner Dost alvast. 'Ik ben niet altijd helemaal fit of in vorm geweest, maar dat ben ik nu wel. Er zijn dus geen problemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.