Trotse Kashia: 'Ik kan iets groots bereiken met Vitesse'

Reacties

Guram Kashia is trots op wat hij de afgelopen zes jaar heeft bereikt bij Vitesse. De Georgische aanvoerder speelde tegen Willem II zijn tweehonderdste wedstrijd voor de Arnhemse club en is de enige buitenlander die zoveel wedstrijden speelde voor Vitesse.

Trotse Kashia: 'Ik kan iets groots bereiken met Vitesse'

Dat zijn jubileumwedstrijd verloren ging (0-2), ziet Kashia als een smetje op de mijlpaal van tweehonderd wedstrijden, maar het doet voor de verdediger weinig af aan de prestaties die hij de afgelopen jaren leverde. 'Ik ben trots op het aantal wedstrijden', vertelde Kashia aan VI. 'Het is niet makkelijk om zoveel te spelen en zes jaar lang de beste te zijn op jouw positie. Daar moet ik iedere week keihard voor werken. Ik heb ups en downs gehad bij Vitesse, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn tijd hier. Het is een club met een lange en rijke geschiedenis en ik ben verheugd daar onderdeel van uit te maken.'

'Ik behoor nu tot de club van negen voetballers die tweehonderd wedstrijden of meer in de Eredivisie voor Vitesse hebben gespeeld. Daar zitten grote namen als Theo Bos, John van den Brom, Edward Sturing en Theo Janssen tussen. Dat is heel speciaal', vertelde Kashia. De andere spelers die het aantal van tweehonderd wedstrijden voor Vitesse bereikten zijn Martin Laamers, Raimond van der Gouw, Arjan Vermeulen en Piet Velthuizen.

Met het bereiken van de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Sparta Rotterdam heeft Kashia de kans om de kroon op zijn werk te zetten door een prijs binnen te halen. 'Daar ben ik me erg bewust van. Als aanvoerder kan ik iets groots met Vitesse bereiken. Ik hou van deze club en dit is de beste kans op een grote prijs die ik krijg. Ik ga er alles aan doen om de beker te winnen.'

Defensieve problemen
Voordat het bekervoetbal in maart weer losbarst, wacht zondag eerst de 'special game' tegen Ajax. Voor dat thuisduel is het nog even afwachten met wie Kashia de verdediging vormt. Door het wegvallen van Arnold Kruiswijk (kuitblessure), Kelvin Leerdam (geschorst) en Maikel van der Werff (knieband) zijn de defensieve problemen voor Vitesse groot. Coach Henk Fraser kan dit mogelijk opvangen door Alexander Büttner en Kevin Diks op de backposities te zetten en Matt Miazga als vervanger van Van der Werff naast Kashia in het centrum te posteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.