'Meubelstuk' Kashia bereikt bijzondere mijlpaal

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Vitesse probeert ten koste van Willem II de in 2017 ingezette zegereeks voort te zetten.

'Meubelstuk' Kashia bereikt bijzondere mijlpaal
Speelronde: 22
Aftrap: zaterdag 11 februari, 20.45 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Sinds de jaarwisseling verzamelde Vitesse in vier Eredivisie-duels al tien punten. Door deze sterke serie mogen de Arnhemmers – die ook in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi staan – zich een stevige subtopper noemen. Willem II leed afgelopen week, nota bene met een man meer, een 1-3 nederlaag tegen Heracles Almelo en staat aan de onderkant van de middenmoot.

• Vitesse presteert over het algemeen uitstekend in thuiswedstrijden tegen Willem II in de Eredivisie. De Tricolores triomfeerden slechts drie keer in Arnhem. Negentien keer veroverde Vitesse alle punten en viermaal kende het duel geen winnaar.

• Na 21 speelrondes heeft Vitesse exact dezelfde cijfers als vorig seizoen: negen zeges, zes remises en zes nederlagen. Afgelopen seizoen stortten de Arnhemmers, destijds onder leiding van trainer Rob Maas, volledig in gedurende de tweede seizoenshelft.

• Komt er een bizarre Vitesse-primeur aan? De laatste twee keer dat doelman Eloy Room werd geklopt, gebeurde dat door een eigen speler, namelijk Kelvin Leerdam en Guram Kashia. In de hele Eredivisie-historie kwam het nimmer voor dat drie tegengoals op rij van een ploeg allemaal eigen goals waren.

Tijdens de eerste speeldag van dit seizoen triomfeerde Vitesse met 1-4 bij Willem II.
Tijdens de eerste speeldag van dit seizoen triomfeerde Vitesse met 1-4 bij Willem II.

• Over Kashia gesproken: de Georgiër kan de eerste buitenlander worden met ten minste tweehonderd Eredivisie-wedstrijden namens Vitesse en mag zich dus een echt meubelstuk van de Arnhemmers noemen. Slechts zeven Nederlanders bereikten deze mijlpaal bij Vitesse.

• Willem II is de favoriete opponent van Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller van Vitesse trof in Eredivisie-verband al vijf keer doel tegen de Tilburgers. Tegen geen enkele andere club was Van Wolfswinkel vaker trefzeker.

• Sinds de 1-2 zege die Willem II op 20 augustus boekte bij Ajax, maakte de ploeg nog maar drie Eredivisie-doelpunten in zeven uitwedstrijden. De laatste uitgoal dateert van 25 november: Jari Schuurman tegen Go Ahead Eagles (0-1 winst).

• Willem II-aanvaller Fran Sol was deze Eredivisie-jaargang al vier keer trefzeker met het hoofd, meer dan welke speler ook.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.