Trotse Jans hoopt nu op een rustige winter bij PEC Zwolle

Reacties

Bij PEC Zwolle overheerst na de nipte nederlaag bij PSV (3-2) toch de trots van de prestaties in de eerste seizoenshelft. 'Ik heb me ook wel zorgen gemaakt', aldus trainer Ron Jans.

Trotse Jans hoopt nu op een rustige winter bij PEC Zwolle

Jans blikte voor de camera van FOX Sports niet alleen terug op de wedstrijd, maar vooral op de prestaties van zijn elftal in het algemeen. 'Er is weer zo veel gebeurd, terwijl je als club zo weinig kunt doen', doelt hij op de vele wisselingen in de selectie. Versterkingen halen bleek moeilijk, omdat PEC in de 'gevaarlijke' categorie 1 van de KNVB zit.

Jans haalde een paar huurlingen en talenten bij de groep, die zich uitstekend ontwikkelden in de Hanzestad. PEC staat nu na zeventien wedstrijden achtste. 'Mooi dat jonge jongens zich handhaven in de Eredivisie. En meer dan dat', maakt hij zijn ploeg een compliment. 'Ik hoop dat er niks weggaat en niks bijkomt', wenst hij voor de transfermaand januari.

Duels
Lars Veldwijk maakte tegen PSV al zijn negende competitietreffer en de huurling van Nottingham Forest is in de ogen van Jans zeker een van de verrassingen. 'We hadden veel blessures en toch spelen we aardig. Als je er zo dichtbij bent, ben je wel teleurgesteld', blikt de spits terug. Klagen over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler doet hij niet. 'Het waren mooie duels met Moreno en Isimat.'

Aanvoerder Bram van Polen twijfelde wel over een paar situaties, met name toen Queensy Menig naar de grond ging na een duel met Nicolás Isimat-Mirin. 'Ik dacht dat hij eerst de man speelde. We hadden meer verdiend, maar helaas.' Toch overheerst bij hem ook de trots. 'Vorig jaar stonden we derde, dat was niet realistisch. Ik heb er wel vertrouwen in voor de tweede seizoenshelft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.