Hebling debuteert tegen PSV in basis bij gehavend PEC

Reacties

Gustavo Hebling maakt zaterdag (19.45 uur) zijn debuut in de basis van PEC Zwolle. De Braziliaan krijgt van trainer Ron Jans een plaats op het middenveld toebedeeld in de uitwedstrijd tegen PSV.

Hebling debuteert tegen PSV in basis bij gehavend PEC

De huurling van Paris Saint-Germain krijgt een kans in de basis omdat Thomas Lam geschorst is voor het duel met de landskampioen. 'Eigenlijk wordt het alleen maar makkelijker. Degene die nog fit zijn, gaan spelen', blikt Jans op de clubsite met enig cynisme vooruit. De trainer, die ondanks de vele wisselingen in het team knap zevende staat met PEC Zwolle, merkt aan de vele afwezigen dat zijn ploeg ook toe is aan de winterstop.

Hoewel er weinig aan te merken is op de prestaties van PEC, vindt Jans het jammer dat zijn ploeg het vooralsnog laat afweten tegen clubs uit de topvijf. 'In die wedstrijden hebben we nog niet zoveel laten zien', concludeert hij, maar toch ziet hij kansen. 'PSV heeft toch tegen de wat kleinere ploegen wat laten liggen.'

Jans wil PEC zien omschakelen als in de wedstrijden tegen NEC en AZ, waarin een paar keer goed gecounterd werd. En daar heeft hij ook een geschikt elftal voor, met rappe aanvallers op de vleugels. 'Lars Veldwijk is sneller dan sommige mensen denken', waarschuwt hij de Eindhovenaren ook voor zijn clubtopscorer, die al acht keer doel trof dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.