Trots overheerst bij Stam na mislopen Premier League

Reacties

Jaap Stam is zeer teleurgesteld na het mislopen van promotie naar de Premier League met zijn club Reading maandagavond. De Nederlandse manager was echter ook trots op zijn ploeg.

Trots overheerst bij Stam na mislopen Premier League

Reading was maandag op Wembley slechts één duel verwijderd van promotie naar het hoogste Engelse niveau en daarmee een bedrag van 195 miljoen euro. Na 120 minuten onrustig voetbal moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Tegenstander Huddersfield Town nam de penalty's beter en pakte zo het felbegeerde Premier League-ticket.

'We hebben heel hard gewerkt vandaag, het was niet makkelijk. Om dan na strafschoppen te verliezen is zwaar', reageerde Stam achteraf tegenover Sky Sports. Ik heb het zelf in mijn carrière als speler ook meegemaakt. Het is niemands fout', benadrukte de 44-jarige manager.

Ondanks de grote teleurstelling kon Stam wel met trots terugkijken op een ijzersterk seizoen van Reading, dat vorig seizoen nog als zeventiende eindigde in het Championship. 'Ik ben heel trots op het team. Op wat ze hebben bereikt en hoe hard ze hebben gewerkt. Ze verdienden het om hier te staan.'

De goede prestaties van Stam met Reading leiden in Engeland tot de nodige speculaties over een vertrek, maar Stam lijkt uit te gaan van een langer verblijf bij The Royals. 'We moeten dit eerst verwerken en dan gaan we kijken naar volgend seizoen. Hopelijk kunnen we het dan nog beter doen.'

'De 'manager' Jaap Stam staat wel op de kaart ondanks verlies'

'De 'manager' Jaap Stam staat wel op de kaart ondanks verlies'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.