Trieste aftocht dreigt voor geblesseerde Gentenaar

Reacties

Dennis Gentenaar heeft wellicht zijn laatste wedstrijd voor NEC gespeeld. De geboren Nijmegenaar viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen FC Twente (2-5) uit met een kuitblessure en moet daardoor twee weken revalideren.

Trieste aftocht dreigt voor geblesseerde Gentenaar

De kwetsuur is een flinke aderlating voor de doelman, die 178 competitieduels uitkwam voor de tegen degradatie vechtende ploeg uit Nijmegen. Dit seizoen was Gentenaar, die zijn afscheid als profvoetballer al heeft aangekondigd, in eerste instantie tweede keeper.

Door de matige prestaties van Karl-Johan Johnsson besloot trainer Anton Janssen hem vanaf 16 maart, de dag dat NEC aantrad tegen FC Utrecht (2-2), toch een kans onder de lat te geven. Sindsdien speelde de 38-jarige doelman elke wedstrijd en kreeg hij in competitieverband dertien goals om de oren.

Mocht NEC aanstaande zaterdag degraderen naar de Jupiler League, dan zou dat een trieste aftocht zijn voor de routinier. Dit scenario wordt werkelijkheid als de Nijmegenaren verliezen van Ajax en hekkensluiter Roda JC Kerkrade op bezoek bij Go Ahead Eagles drie punten pakt. Gaat de huidige nummer zeventien van de Eredivisie nacompetitie spelen, dan kan Gentenaar wellicht nog in actie komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.