Treurmars Juventus klinkt voort na gelijkspel tegen Chievo

Regerend landskampioen Juventus heeft de belabberde seizoenstart geen halt toe kunnen roepen, al zwijnde de ploeg van trainer Massimiliano Allegri zaterdagavond nog enigszins in de derde competitiewedstrijd. De Oude Dame behaalde in eigen huis tegen Chievo Verona (1-1) het eerste punt van het seizoen door een late treffer van Paulo Dybala.

Het pleit leek zaterdagavond al razendsnel beslecht in Turijn. De bezoekers kwamen namelijk al na vijf minuten op voorsprong tegen Juventus. Een voorzet van Valter Birsa kwam enigszins gelukkig - via het been van verdediger Andrea Barzagli - voor de voeten van Perparim Hetemaj. De Fin twijfelde op de rand van het strafschopgebied geen seconde en haalde snoeihard uit. Zijn kiezelharde schot trof in de rechterhoek doel.

Die stand stond 83 minuten lang op het scorebord, waardoor Juventus op weg leek naar de slechtste seizoenstart in de clubhistorie. Maar zeven minuten voor het laatste fluitsignaal stak Simone Pepe de regerend landskampioen de helpende hand toe. De 32-jarige ex-vleugelaanvaller van Juventus beging een overtreding in het strafschopgebied en bezorgde zijn oud-werkgever daarmee een strafschop. Paulo Dybala benutte het buitenkansje en bezorgde zijn ploeg vanaf de strafschopstip het eerste punt van dit seizoen.

Juventus-verdediger Alex Sandro wint een kopduel van Riccardo Meggiorini.

Chievo Verona, dat vorig seizoen op de veertiende plaats eindigde op 44 punten achterstand van kampioen Juventus, gaat voorlopig aan kop in de Serie A. De club uit Verona behaalde in de eerste drie competitiewedstrijden zeven punten.