Trefzekere Sneijder helpt Galatasaray opnieuw aan zege

Aan het einde van de Turkse competitie steekt Wesley Sneijder in een uitstekende vorm. De aanvallende middenvelder van Galatasaray was vrijdagavond voor de derde keer op rij trefzeker in de Süper Lig. Tegen Osmanlispor was Sneijder verantwoordelijk voor de openingstreffer in de met 2-0 gewonnen wedstrijd.

Na 25 minuten was het raak voor Sneijder, die vanaf de zestien hulp nodig had van de doelman. Het schot van de Nederlander was namelijk niet fantastisch, maar de goalie van Osmanlispor liet de bal onder zijn lichaam doorglippen. Tien minuten later besliste Sinan Gümüs de wedstrijd al voor de rust, met een bekeken schot vond hij de linkerhoek.

Door de tweede zege op rij gaat Galatasaray voor even over Fenerbahçe heen op de ranglijst, maar de ploeg van trainer Dick Advocaat kan maandag de derde plek in de competitie weer overnemen. De derde plek geeft toegang tot een beter ticket voor de Europa League. Bovendien staat de eer van het boven de rivaal eindigen op het spel.

Osmanlispor, waar Adam Maher niet bij de wedstrijdselectie zat, is al veilig in de Turkse competitie. Maher speelde dit seizoen 22 competitieduels voor zijn tijdelijke werkgever, na het jaargang keert hij terug bij PSV.