Schijnwerpers bij Galatasaray weer op Sneijder gericht

Wesley Sneijder heeft Galatasaray in de slotfase uit een vrije trap naar een overwinning geschoten tegen Gaziantepspor. Door de 1-2 overwinning komt de formatie uit Istanbul weer in de buurt van nummer drie Fenerbahçe.

Na een half uur kwam Galatasaray op voorsprong door een treffer van Josue. De nummer zeventien van de Turkse competitie knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. Khaly Thiam kopte beide ploegen weer naast elkaar.

Lang leek Galatasaray punten te gaan verspelen tegen de laagvlieger uit Gaziantep. Totdat Sneijder tien minuten voor tijd plaats nam achter een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De ex-speler van Internazionale en Real Madrid schoot de bal overtuigend in de bovenhoek. Een week eerder maakte Sneijder een wereldgoal in het verloren duel met Kasimpasa (1-3). Vlak voor tijd werd de middenvelder vervangen door Nigel de Jong.

Galatasaray bezet met nog drie duels op het programma de vierde plaats in de Turkse competitie. Het verschil met nummer drie Fenerbahçe bedraagt twee punten. De bovenste twee ploegen, Besiktas en Istanbul Basaksehir, zijn niet meer in zicht voor Cim Bom Bom