Galatasaray boekt felbegeerde zege dankzij assistkoning Sneijder

Reacties

Galatasaray heeft maandagavond een einde gemaakt aan een zeer teleurstellende reeks. Op bezoek bij Bursaspor werd overtuigend gewonnen: 0-5. Wesley Sneijder speelde een hoofdrol bij de felbegeerde zege.

Galatasaray boekt felbegeerde zege dankzij assistkoning Sneijder

Begin maart deed Galatasaray nog volop mee in de strijd om de Champions League-tickets, maar na drie nederlagen in vier competitieduels was het miljardenbal plotseling ver weg voor de club uit Istanbul, sterker nog: Galatasaray voelde de hete adem van nummer vijf Trabzonspor in de nek.

Een overwinning op Bursaspor was noodzakelijk maandagavond en de bezoekers kwamen dan ook sterk uit de startblokken. In de zesde minuut liet Bruma de openingstreffer al aantekenen. Na een prima individuele actie belandde zijn inzet via een Bursaspor-verdediger in het doel. Vlak voor rust verdubbelde de 22-jarige Portugees de score na een combinatie met Lukas Podolski.

Na de hervatting was het Sneijder die zijn ploeg bij de hand nam. Eerst legde de ex-Ajacied een vrije trap perfect op het hoofd van Ahmed Calik, drie minuten later bediende hij Podolski met een precies goed getimede steekpass: 0-4. Yasin Öztekin zorgde in de laatste minuut voor het slotakkoord.

Het waren alweer assist nummer twaalf en dertien voor Sneijder in 23 competitieduels. Daarmee laat de Nederlander onder meer Ricardo Quaresma (elf), Deniz Türüç (negen) en Jeremain Lens (negen) ruim achter zich in het assistklassement in de Süper Lig.

Galatasaray, waar Nigel de Jong halverwege de tweede helft inviel, komt door de zege op de Turkse nummer dertien weer op vier punten van Fenerbahçe. Nummer twee Isanbul Basaksehir heeft acht punten meer dan de ploeg van Sneijder en De Jong.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.