Trefzekere Kuijt schiet Fenerbahçe naar laatste vier

Reacties

Fenerbahçe heeft zich mede dankzij twee treffers van Dirk Kuijt verzekerd van de halve finale van het toernooi om de Turkse beker. De 34-jarige Katwijker opende al vroeg de score tegen Mersin İdmanyurdu (4-1).

Trefzekere Kuijt schiet Fenerbahçe naar laatste vier

Al na zes minuten schoot Kuijt raak bij de tweede paal. De aanvaller, vanaf volgend seizoen weer actief bij Feyenoord, kreeg de bal panklaar na goed doorkoppen van Bekir Irtegün. Na een half uur was het opnieuw raak. Efe Halil Özarslan haalde de doorgebroken Moussa Sow neer, waarna Kuijt vanaf elf meter de marge op twee zette.

Daarmee was de spanning al snel over. Het eerste duel op bezoek bij Mersin werd namelijk al met 2-1 gewonnen door de Turkse topclub. Tijdens die wedstrijd keerde Kuijt terug na een kuitblessure. Donderdagavond stond hij voor het eerst sinds zijn kwetsuur weer in de basis. Kuijt raakte op zondag 22 maart geblesseerd in de Turkse topper tegen Besiktas (1-0 zege Fenerbahçe).

Kuijt bleef halverwege achter in de kleedkamer. Zonder de inbreng van de 104-voudig Oranje international liep Fenerbahçe uit naar 4-0, dankzij Hasan Ali Kaldirim en Caner Erkin. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Namens Mersin bepaalde Marko Futacs de eindstand op 4-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.