Trefzekere Guirassy in de jacht op Cristiano Ronaldo geveld door blessure

Reacties

Serhou Guirassy heeft zaterdagmiddag een nieuwe mijlpaal bereikt in de Bundesliga. De topscorer van VfB Stuttgart maakte tegen 1. FC Union Berlin zijn veertiende doelpunt in acht competitiewedstrijden, maar moest er al voor de rust geblesseerd af.

Trefzekere Guirassy in de jacht op Cristiano Ronaldo geveld door blessure
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
0 - 3
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Op Guirassy staat dit seizoen geen maat: nooit eerder slaagde een speler in de Bundesliga erin om in de eerste acht speelrondes veertien keer te scoren. Tegen Union Berlin opende de spits uit Guinee de score met een kopbal na een voorzet van Anthony Rouault.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guirassy had in de voetsporen kunnen treden van Cristiano Ronaldo, die als enige speler in een topvijfcompetitie in Europa (in de 21ste eeuw) vaker scoorde in de eerste acht speelrondes van een seizoen. Ronaldo vond in het seizoen 2014/15 vijftien keer het net voor Real Madrid in de eerste acht wedstrijden van die jaargang.

Tot teleurstelling van Guirassy en zijn teamgenoten moest hij de strijd in Stadion An der Alten Försterei na een half uur staken vanwege een hamstringblessure. De medische staf van Stuttgart hoopte de spits in bloedvorm nog op te lappen, maar dat bleek niet mogelijk. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe lang de topscorer van de Bundesliga uit de roulatie zal zijn.

Spelersprofiel

S. Guirassy


Geboortedatum:
12 maart 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Arles
Nationaliteit
Guinea
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
VfB Stuttgart
Nationaal team:
Guinee
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.