Guirassy en koploper Stuttgart schrijven historie: 'Dit is echt ongelooflijk'

Reacties

Serhou Guirassy blijft geschiedenis schrijven als spits van VfB Stuttgart. De aanvaller uit Guinee maakte zaterdagmiddag een hattrick tegen VfL Wolfsburg en is nu de meeste trefzekere Bundesliga-speler ooit na zeven wedstrijden.

Guirassy en koploper Stuttgart schrijven historie: 'Dit is echt ongelooflijk'
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
3 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Guirassy hielp Stuttgart met drie goals aan een thuiszege op Wolfsburg en staat daardoor na zeven duels op dertien Bundesliga-goals. Nooit eerder wist een speler op het hoogste Duitse niveau zo vaak te scoren na zeven speelrondes. De aanvaller uit Guinee bezorgde Stuttgart met zijn hattrick ook nog de koppositie in de Bundesliga. Alleen Bayer Leverkusen kan de eerste plaats nog overnemen voor de interlandperiode.

'De Guirassy-show gaat verder', schrijft Kicker na de vijfde competitiezege op rij voor Stuttgart, dat nooit eerder zo'n serie neerzette met ook nog elke overwinning met minimaal twee doelpunten verschil.

Die Schwaben hebben met zes winstpartijen in zeven duels al bijna net zo veel driepunters genoteerd als in het hele afgelopen seizoen. Toen eindigde Stuttgart, met zeven zeges, op de zestiende plek. Daardoor moest de huidige koploper in de Bundesliga play-offduels afwerken met Hamburger SV uit de Tweede Bundesliga.

'Dit is echt ongelooflijk', zei Guirassy na de overwinning op Wolfsburg tegen Sky Deutschland. 'Ik ben heel dankbaar voor wat we nu meemaken en ik vind het ook echt een eer om voor deze supporters te kunnen spelen. Ik geniet er intens van. Op dit moment klopt alles bij ons.' Stuttgart en topscorer Guirassy gaan na de interlandperiode op bezoek bij 1. FC Union Berlin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.