Trefzekere Babel helpt Besiktas met herovering koppositie

Besiktas heeft de koppositie in de Turkse Süper Lig weer overgenomen van Istanbul Basaksehir. De regerend landskampioen won met afgetekende cijfers van Konyaspor: 5-1.

Het was Ryan Babel die Besiktas in de negende minuut op het goede spoor zette. De Nederlander, die in de vorige competitiewedstrijd ook al trefzeker was, kopte na een goede loopactie raak: 1-0. Nog voor rust nam de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup met een bekeken schuiver de 2-0 voor zijn rekening.

De tweede helft ontwikkelde zich tot de Cenk Tosun-show. De spits van Besiktas scoorde tussen de 50ste en 56ste minuut twee keer en bepaalde vlak voor tijd ook de eindstand op 5-1 door een strafschop te benutten. Een eigen doelpunt van Dusko Tosic betekende in de 63ste minuut de 4-1.

Door de zege heeft Besiktas na negentien wedstrijden 44 punten, twee meer dan Basaksehir. Galatasaray staat derde met 39 punten, vier punten meer dan nummer vier Fenerbahçe.