Van Persie kan als invaller Fenerbahçe niet redden

Reacties

Fenerbahçe heeft zich pijnlijk verkeken op Kayserispor (4-1). Daardoor is de ploeg van Dick Advocaat weer terug bij af in de strijd om de titel.

Van Persie kan als invaller Fenerbahçe niet redden

Fenerbahçe had vorige week de titelkansen nieuw leven ingeblazen door de topper tegen Istanbul Basaksehir te winnen (1-0). Maar de ploeg van Dick Advocaat maakte de status van titelkandidaat tegen Kayerispor niet waar.

Na een half uur keek Fenerbahçe tegen een achterstand aan. Het antwoord op de openingstreffer van Umut Bulut liet niet lang op zich wachten. Mehmet Topal bracht het duel in evenwicht.

In de tweede helft bleef het vervolg voor Fener achterwege. Advocaat bracht met Robin van Persie na Jeremain Lens een tweede Nederlandse aanvaller binnen de lijnen. Maar de ingreep had niet het gewenste effect. Sterker nog, Guray Vural (2x) en Welliton vergrootten de pijn voor Fenerbahçe. Door de 4-1 nederlaag heeft Fener het herwonnen terrein weer moeten prijsgeven.

Istanbul Basaksehir had zich namelijk eerder op de dag op de valreep al gerevancheerd voor de verloren topper tegen Fenerbahçe van vorige week. Bursaspor ging met 1-0 onderuit. Het was wel een ontsnapping, want de enige treffer viel diep in blessuretijd. Irfan Kahveci bleek de gouden wissel voor Istanbul Basaksehir, dat door de zege Besiktas de koppositie ontnam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.