Treffer Wijnaldum brengt WK-record stapje dichterbij

Reacties

Er hoeft dit WK nog maar één treffer te vallen om deze eindronde, samen met die van 1998, de boeken in te laten gaan als de meest productieve in de historie. De teller staat sinds de door Oranje gewonnen troostfinale op 170 doelpunten in 63 wedstrijden.

Treffer Wijnaldum brengt WK-record stapje dichterbij

Tijdens het WK van 1998 in Frankrijk werd er in 64 duels 171 keer gescoord, één keer meer dan dit jaar tot nu toe het geval is. Tot zaterdagavond vielen er 167 treffers, maar omdat Nederland de troostfinale met 3-0 (door goals van Robin van Persie, Daley Blind en Georginio Wijnaldum, foto) won van Brazilië, is het record uit 1998 nu een flinke stap dichterbij. Duitsland en Argentinië, die zondagavond om 21.00 uur aftrappen voor de WK-finale, gaan bepalen of dat inderdaad geëvenaard of zelfs verbeterd gaat worden.

Vier jaar geleden, tijdens het WK in Zuid-Afrika, vielen er in totaal 145 doelpunten te bewonderen. Al tijdens de achtste finales van dit toernooi in Brazilië werd dat aantal overtroffen. Gemiddeld wordt er op dit WK 2,7 keer per wedstrijd gescoord, terwijl dit in 1998 in Frankrijk 2,67 doelpunten per duel waren.

Op dit moment is James Rodríguez topscorer met zes doelpunten, maar met Colombia strandde hij in de kwartfinale. Thomas Müller staat op vijf doelpunten, maar komt zondag tegen Argentinië nog in actie namens Duitsland. Vier jaar geleden werd hij met vijf treffers gedeeld topscorer.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.