Treffer Diego Costa houdt Atlético in spoor Real Madrid

Atlético Madrid heeft zaterdagavond het thuisduel met Espanyol in een nipte 1-0 zege omgezet. Diego Costa was met de enige goal van de wedstrijd de matchwinner.

Tien minuten na rust, Atlético kon in de eerste helft de ban niet breken, zorgde Costa (foto) met zijn 22ste competitiedoelpunt voor opluchting. De Spaanse international, die Oranje op het WK zal tegenkomen, werd met een sublieme steekbal weggestuurd door David Villa, bleef rustig en prikte de bal binnen.

In het vervolg hield Atlético, waar voormalig Ajacied Toby Alderweireld in de basis stond, de voorsprong vast. In de slotfase kreeg doelman Thibaut Courtois nog wel letterlijk een tik te verwerken. Jhon Córdoba liep met zijn knie tegen het hoofd van de Belg aan maar de sluitpost kon verder, hoewel de scheidsrechter hem eerst leek aan te raden het risico niet te nemen. Dat deed  Courtois toch, waarna hij als beloning zonder tegentreffers van het veld stapte.

Daardoor is Atlético tot op drie punten van koploper Real Madrid gekomen. De voorsprong op Barcelona, dat zondag pas in actie komt, is vier punten. Volgende week treft Atlético Real Betis in Sevilla. Belangrijker is dat in die speelronde ook de Clásico  tussen Real Madrid en Barcelona op het menu staat, waardoor de ploeg van trainer Diego Simeone goede zaken kan doen door te winnen bij de hekkensluiter.

De zege op Espanyol was in ieder geval een goed vervolg van het bereiken van de laatste acht in de Champions League. Midweeks werd AC Milan na een 1-0 uitzege nog maar eens met 4-1 verslagen in Vicente Calderón.